Hirdetés

Rettegésben él a skót miniszterelnök családja, Gázában rekedtek a feleségének szülei

Nap Híre portré Nap Híre

Egyelőre nem tudni, hogy mikor és hogyan hagyhatják el a háborús térséget.

Humza Yousaf skót miniszterelnök hétfőn közölte a nyilvánossággal, hogy feleségének, Nadia El-Naklának a szülei a Gázai övezetben rekedtek, miután a területet uraló Hamász terrorszervezet támadást indított szombaton Izrael ellen. 

A kormányfő úgy fogalmazott a sajtónak, hogy a feleségének a szülei azért utaztak még a múlt héten Gázába, hogy az apósa meglátogathassa az ott élő, 92 éves beteg édesanyját. A skót kormányfő kiemelte, az izraeli hatóságok felszólították a feleségének szüleit a távozásra, méghozzá azzal az indokkal, hogy a Gázai övezetet "eltörlik a Föld színéről", Yousaf szerint azonban

a brit külügyminisztérium minden erőfeszítésére ellenére sem tudja garantálni, hogy a feleségének szülei bárhova biztonságba eljuthat az érintett területről - írja az Index.

"Nem tudjuk, hogy apósom és anyósom - akiknek a legtöbb gázaihoz hasonlóan semmi közük a Hamászhoz és a terrortámadásokhoz -, túléli-e az éjszakát" - jelentette ki a skót miniszterelnök.

Kiderült közben az is, hogy a feleségének testvére, Mohammed El-Nakla is Gázában él a feleségével, illetve három gyerekével.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés