Hirdetés

Lebukott a nógrádi kisposta vezetője, több millió forintot sikkasztott el

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Több mint 7 millió forintot sikkasztott el egy balassagyarmati posta fiatal vezetője. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a fiatal ellen, aki az intézmény vezetőjeként az elsikkasztott pénz egy részét szerencsejátékon játszotta el.

A vádirat szerint a férfi 2021 májusában helyezkedett el a postán, augusztustól pedig egy kisposta vezetője lett. Munkakörénél fogva a készpénzállomány kezelését is ő végezte.

A férfi rendszeresen rendelt be a postafiókba készpénzt, azonban azt nem szolgálta ki ügyfelek részére, hanem 2021 augusztusa és szeptembere között alkalmanként néhány százezer forinttól 2 000 000 forintig terjedő részletekben sikkasztott az általa kezelt készpénzből, sőt olyan is előfordult, hogy az ügyfelektől átvett pénzt is eltulajdonította - olvasható az ügyészség honlapján.

A közleményben kiemelték azt is, hogy a férfi annak érdekében, hogy a sikkasztásra ne derüljön fény, egy ellenőrzést követően a készpénzállomány részletező okiraton a postán lévő bankjegyek számát is meghamisította, így leplezte a hiányt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben sikkasztás bűntette miatt emelt vádat, amelyben szabadságvesztés, közügyektől eltiltás, pénzbüntetés és foglalkozástól eltiltás kiszabásra tett indítványt, azzal, hogy a sértettnek okozott kárt is meg kell térítenie.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés