Hirdetés

Így vannak a sérültek a tömegbaleset után

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ahogy arról korábban a Naphíre is hírt adott, brutális tömegbaleset történt az M1-es autópályán Hegyeshalomnál. A katasztrófában egy 44 éves férfi életét vesztette, 39-en pedig megsérültek, közülük ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben. A kórházak vasárnap délután hírt adtak arról, hogy milyen állapotban vannak a sérültek.

Villányi Balázs, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója az MTI-nek vasárnap telefonon azt mondta, hogy intézményükbe kilenc sérültet szállítottak, közülük egyet mentőhelikopterrel. A kilenc sérült közül négyet vettek fel a kórházba, két felnőttet és két gyermeket. Négyük közül háromnak súlyos, de nem életveszélyes a sérülése. A további öt sérült ambuláns ellátásban részesült.

A székesfehérvári Szent György Kórházba szintén kilenc sérültet vittek a mentők. Az intézmény sajtószóvivője, Leffelholcz Marietta közlése szerint egy embert bordatörés és légmell, egy másikat végtagtörés, egy harmadikat pedig szegycsonttörés miatt láttak el a kórházban. A többi sérült kisebb zúzódásokat szenvedett.

A budapesti, Fiumei úti Dr. Manninger Jenő Baleseti Központba három sérültet - két nőt és egy gyermeket - szállítottak a mentők, állapotuk stabil, nem életveszélyes - írta az intézmény. Az egyik nő könnyű medencesérüléssel szorul kórházi megfigyelésre. A másik nő könnyű sérülésekkel, zúzódásokkal került be, egy kétéves gyermeket műtéti kezelést nem igénylő combcsonttöréssel és zúzódásokkal vettek fel. Előreláthatólag napokon belül mindhárman elhagyhatják az intézetet - áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés