Hirdetés

Kitört a botrány: transzfóbiával vádolja a 444 Sebestyén Balázst

Nap Híre portré Nap Híre

Áll a bál Sebestyén Balázs körül. A rádiós most a finn és transznemű Minna-Maaria Antikainent vette célkeresztbe.

Sebestyén Balázs
Sebestyén Balázs

Csütörtökön a Rádió1 Balázsék című műsorában Sebestyén Balázs Rákóczi Ferenc és Vadon János társaságában értekezett a finn és transznemű Minna-Maaria Antikainen fellépéséről a műkorcsolya Európa-bajnokság nyitó ünnepségén.

“Nem a transzokkal van a baj, és ez nagyon könnyű ideológia, hogy te transzfób vagy. Nem, nem vagyok transzfób. Csak nem vagy odavaló. Nem kell neked ott csúszni, nem érdekel, hogy mi akartál lenni, ez a személyes drámád, a személyes történeted, annak operáltatod magad, aminek akarod. Ha te vizsla akarsz lenni, nyalogassál vadászházat, csak én ne kelljen, hogy téged vizslának szólítsalak. Ne várd el tőlem. Csak nekem ne kelljen veled vizslaként viselkednem” - idézi Sebestyén Balázst a 444.

A szóban forgó Minna-Maaria Antikainen korábban férfi korcsolyázó volt, Markku-Pekka Antikainen ismerték őt a sportágban és 43 évesen döntött úgy, hogy nőként folytatja az életét.

Minna-Maaria Antikainen
Minna-Maaria Antikainen Skatingfinland.fi

A műkorcsolya Európa-bajnokságon a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás jegyében léphetett fel. Végül a hírek inkább arról szóltak, hogy elesett és nehezen tudott felkelni a jégen.

Sebestyén Balázs a műsorban olyanokat mondott, hogy “a férfi elcsúszta a jéghercegnő című betétdalát”, vagy “43 évesen döntött úgy, hogy elég a kukiból, jöjjön a nuni”. A műsorvezető továbbá sértő megjegyzéseket tett Antikainen testalkatára, amin társai gunyorosan kacagtak.

“De nehogy nemet mondjunk, mert az ideológia megsemmisíti a finn bajnokságot, és azt mondja, hogy transzfóbok vagytok. Szóval szerintem nagyon fordítva ülünk a lovon, elsöpörnek egy bajnokságot ideológiai megindultságból. Mindenkinek engedjünk meg mindent? Aki átoperáltatta magát, annak onnantól kezdve mindenhez joga van mert átoperáltatta magát?” - fejtette ki Sebestyén Balázs a gondolatait.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés