Hirdetés

Jönnek az új sebességmérők a fővárosba, retteghetnek a gyorshajtók

Nap Híre portré Nap Híre

A terézvárosi önkormányzat közölte, hogy sebességmérőt vásárol és a kerület négy pontjára trafiboxot is telepít, hogy biztonságosabb legyen a közlekedésa, és a rendőrség közreműködésével kiszűrjék és felelősségre is vonják a gyorshajtókat.

A tájékoztatás szerint a boxok helyeiről a Budapesti Rendőrfőkapitányság, a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján döntött az önkormányzat - írja az Infostart.

A jövő évben itt fognak trafiboxot kihelyezetni:

Hivatkozás másolása
  • az Andrássy út–Izabella utcai csomópontba,
  • az Andrássy út–Munkácsy utcai csomópontba,
  • a Podmaniczky utca–Izabella utcai csomópontba, valamint
  • a Podmaniczky utca–Rippl Rónai utcai csomópontba.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a box előnye, hogy 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre, a helyi rendőrökön múlik, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket.

A közleményben idézték Soproni Tamás polgármestert, aki a döntést indokolva elmondta: más települések tapasztalatai azt mutatják, hogy ahol ilyen box és mérő van, ott nincs gyorshajtás és csökken a balesetek száma. "Pontosan ezt várjuk mi is, látványos javulást a közlekedési morálban és a baleseti statisztikákban. Az a 35 millió forint, amit a megvalósításra önkormányzatunk biztosít, nemcsak az itt élők, hanem valamennyi budapesti biztonságát szolgálja, az autósokét is” – fogalmazott Soproni Tamás.

Az önkormányzat közlése szerint "az eszközök jogszerű beszerzése, a forgalomtechnikai engedélyeztetés folyamata, majd a KRESZ-táblák kihelyezése időigényes”. Ezt a munkát már megkezdték és nagyjából hat hónap alatt minden szabályosan lezárul – írták.

Mint azt lapunk is megírta: idén már több százan halltak meg a magyar utakon. A rendőrség tájékoztatása szerint a közúti balesetek fő okai között továbbra is 27 százalékkal vezet a gyorshajtás, ezt követi 26 százalékkal az elsőbbségadási szabályok be nem tartása, illetve 15 százalékkal a kanyarodási szabályok megszegése.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés