Hirdetés

Schadl-per: itt vannak az első ítéletek a bűnös végrehajtók ellen

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Többen beismerték bűnösségüket az előkészítő ülésen, így ők felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbírságot kaptak, valamint öt évig eltiltották a végrehajtástól.

Az egész országot lázban tartja a Schadl-Völner-per, és nemrég megszülettek az ügy első ítéletei, méghozzá azoknak a vádlottak ügyében, akik a februári, előkészítő szakaszban lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról és a vádirat alapján elismerték a bűnösségüket. Így tett hat, a megbizatásáért cserébe Schadl Györgynek fizető végrehajtó és négy másik vádlott is.

Azonban Schadl György és Völner Pál továbbra is tagadják bűnösségüket, így az ő és az ügy többi tíz vádlottja esetében a tárgyalás végén hirdet majd ítéletet a bíróság.

A bűnper előkészítő szakaszában beismerő vallomást tett hat végrehajtó három vagy négy év felfüggesztett börtönbüntetést és öt-ötmillió forintos pénzbüntetést kapott - adta hírül a HVG, hozzátéve, hogy emellett öt évre eltiltották őket a végrehajtói munkától, azt viszont nem tartotta arányosnak a bíróság, hogy minden, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól eltiltsák őket. A bíróság több vádlottnál enyhítő körülményként értékelte az idő múlását, a kiskorú gyerek nevelését, egyiküknél pedig a betegségét is.

A vádlottak azt ismerték be, hogy kinevezésükért cserébe az irodájuk adózott eredményének jó részét vagy egészét átadják Schadl Györgynek. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés