Hirdetés

Döbbenetes fotón a sásdi baleset, vonattal ütközött egy személyautó

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Személyautóval ütközött össze a Pécsről Dombóvárra tartó személyvonat Sásdnál csütörtök délután. A Mávinform tájékoztatása szerint a baleset miatt Sásd és Godista között késő estig nem járnak a vonatok.

A baleset pillanatában a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. A szerelvényen senki sem sérült meg.

A közleményben kiemeltéék azt is, hogy a vonat egyik tengelye az ütközés következtében kisiklott. A helyszínelés és a műszaki mentést várhatóan késő estig, éjszakáig fog tartani, ezért Sásd és Godisa között szünetel a vonatforgalom. A MÁV az utasok számára pótlóbuszokat biztosít, így azonban a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon hosszabb menetidőre kell számítani.

A hírek szerint a baleset Sásdon, a Temető utcai vasúti átjáró közelében történt. A sásdi hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval három embert szabadítottak ki az autóból, majd átadták őket a mentőknek. A rendőrök azt közölték, hogy a balesetben az autót vezető nő, valamint egy gyermek a helyszínen életét vesztette, egy gyermek ellátása még tart.

A MÁV tájékoztatása szerint idén már több mint 85 vasúti átjárós baleset történt, amelyekben több mint 30 ember vesztette az életét. Kiemelték, a vonat féktávolsága több száz méter, így a mozdonyvezetőknek az átjáróban szinte semmi esélye nincs az ütközés megelőzésére.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés