Hirdetés

Sakk-matt Schobert Norbinak, itt a játszma vége?

Nap Híre portré Nap Híre

A fitneszguru által vezetett cégnek 40 milliós bírságot kellett volna kifizetnie, ám a határidő lejártával még a részletfizetési lehetőség mellett sem kezdett fizetni.

Korábban a Nap Híre is megírta, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Norbi Update termékek forgalmazójával szemben, miután több szempontból is megtévesztették a vásárlókat. A vállalkozás együttműködött a hatósággal és elismerte a jogsértést, ezt figyelembe vették a bírság megállapítása során. Azonban nemrég kiderült, hogy a Schobert Norbert által vezetett cég nem kezdte el fizetni a kiszabott bírságot.

Nemcsak a fogyasztókat tévesztette meg a Norbi Update termékek forgalmazója, hanem a GVH Versenytanácsa felé tett vállalásait sem tartotta be

- közölte a Gazdasági Versenyhivatal, és hozzátették: a cég részletfizetést kért és kapott is a 40 millió forintos bírság befizetésére, ugyanakkor már a legelső részletét sem teljesítette határidőben, ezért a GVH Versenytanácsának el kellett rendelnie a teljes bírságösszeg végrehajtását - írja az Index.

Továbbá a magasabb összegű bírság elkerülése érdekében vállalt megfelelési programot sem igazolta határidőben a vállalkozás, így a GVH a megfelelési program végrehajtását is elrendelte, a mulasztás súlyossága miatt a maximális, mintegy 23 millió forintos végrehajtási bírság kiszabásával együtt.

A GVH azt is közölte a lappal, hogy a vállalkozás felrúgta az együttműködést, nem tartotta be a saját vállalását és a rendelkezésre álló határidőben a megfelelési kötelezettségét sem, amit a hivatal súlyos mulasztásnak értékelt, így a jogszabályi keretek között a legmagasabb végrehajtási bírságot fogja kiszabni. Azonban Schobert Norbi még ennél is nagyobb bajba kerülhet.

Sajnálatos módon a cég alapítója május 6-a óta számos valótlan, megtévesztő nyilatkozatot tett a versenyhatóság eljárásáról, annak tárgyáról és megállapításairól, bár a versenyfelügyeleti eljárás során, a döntéshozatal előtt folyamatosan hangoztatta együttműködési szándékát

- közölte a versenyhivatal, és hozzátette: az elmúlt 15 évben több eljárást is lefolytatott az érintett termékcsalád kapcsán, több esetben került sor bírság kiszabására ágazati kommunikációs rendelkezések sérelme és egyéb jogsértések miatt, így a vállalkozásnak széles körű, saját tapasztalaton is alapuló ismeretei lehettek a GVH elvárásairól is.

A lap telefonon megkereste Schobert Norbertet is, aki úgy fogalmazott, nem szeretné kommentálni a Gazdasági Versenyhivatal döntését, majd kiemelte, nem ért egyet azzal sem, hogy nem működött együtt a versenyhivatallal, valamint állítása szerint nem folytatta a fogyasztók megtévesztését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés