Hirdetés

Több százezer forintot kaphat, ha alszik és sajtot eszik

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Sleep Junkie azt vizsgálja, hogy a tertermékek fogyasztása növeli-e a rémálmok kialakulásának lehetőségét. Azért, hogy ezt kiderítsék, olyan embereket keresnek, akik hajlandóak három hónapon keresztül egyedül aludni és minden este különféle sajtokat enni.

Azok, akik részt vesznek a kutatásban, közel ezer dollárt kapnak, ami átszámítva majdnem 400 ezer forint. 

A munkára az jelentkezhet, aki elmúlt 21 éves, jó íráskészséggel rendelkezik, és imád sajtot enni és aludni. A vizsgálat ideje alatt elvárás, hogy egyedül aludjon a kutatásban résztvevő személy. A tej- és laktózérzékenyek azonban nem jelentkezhetnek. A kutatásra február 10-ig lehet jelentkezni - írja a Roadster.

A vizsgálatban résztvevőktől azt kérik, hogy az esettanulmány ideje alatt rögzítsék álmaikat, alvásminőségüket és az energiaszintjüket is. Az utóbbit okosóra segítségével tudják majd mérni. 

A lap megjegyzi, a Sleep Junkie matracokat és ágyneműket kínál, valamint az egészséges alvási szokásokkal kapcsolatos információkat osztja meg. Legújabb kutatásuk hipotézise, hogy negatívan hat alvásminőségünkre, ha lefekvés előtt közvetlenül sajtot eszünk.

A Naphíre arról is beszámolt, hogy nemrégiben a Semmelweis Egyetemen is izgalmas nemzetközi felmérés indult. Az internetes trollkodás pszichológiai aspektusainak vizsgálata címmel indított felmérésben vizsgálják az online trollkodás gyakoriságát és a pszichés hátteret. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés