Hirdetés

Saját lánya juttatta börtönbe a milliárdost

Nap Híre portré Nap Híre

A 92 éves Hubert Neumann örökösödési háborút vív a gyermekével az 1 milliárd dolláros (361 milliárd forintos) műkincsgyűjteményéért, amelyről nem hajlandó lemondani. 

Az amerikai milliárdos apuka és a lánya között 2016-ban kezdődött a csata, amikor Neumann felesége, Dolores elhunyt, majd kiderült, hogy a vagyon 80 százalékát az idősebb lányukra, Belindára hagyta. Az örökös a férjével odaköltözött az apjuk villájába, hogy gondoskodjanak róla, ám a pénzügyi vitáik annyira elfajultak, hogy az egyik per folyamán a lánya kilakoltatta az apját, sőt, még rendőrt is hívott rá, így az idős férfi néhány napra börtönbe került. Lánya akkor azt állította, apja agresszíven viselkedett - írja a Blikk

"Nagyon puskaporos volt a helyzet, Belinda távoltartási végzést kért az apja ellen, amely utóbbit arra korlátozta, hogy csak a villa felső szintjét használhassa, az alsót, amelyen ő tartózkodott a férjével, nem közelíthette meg. Aztán 2018-ban megjött a kilakoltatási végzés Hubert ellen, majd ki kellett hívni a rendőröket, mert agresszívan viselkedett. Néhány napra rács mögé is került. Pokoli napok voltak ezek" – idézte fel a történteket a család egyik barátja. 

Azóta pedig a műtárgyakért folyik a harc, amelyek között Pablo Picasso, Andy Warhol, Henri Matisse, Jeff Koons és Joan Miró által készített alkotások is vannak. A családi jogvita ugyanis azzal zárult, hogy Belinda visszavonta a keresetét és kiköltözött a családjával a villából.  Ám a vagyonról nem mond le, sőt, újra beperelte az apját, aki szerinte a megrendült elmeállapota miatt alkalmatlan a vagyonkezelői feladatra. 

Jelenleg egyébként úgy áll a helyzet, hogy Hubert halála után a kisebb lánya, Melissa lesz a vagyonkezelő, ő dönthet arról, hogy a nővére megkapja-e a jussát.

"Mindig felnéztem a nővéremre, de ennek a családi háborúnak nem szabadott volna kirobbannia a pénz miatt. Mindannyian békében élhetnénk együtt, de ő képtelen beletörődni abba, hogy nem jut hozzá a vagyonhoz, pedig így is jól élnek. Csalódtam benne emberileg" – fogalmazott Melissa Neumann.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés