Hirdetés

Kitört a Ronaldo-láz Dzseddában, minden gyerek 7-es mezt akar

Morvay Péter portré Morvay Péter

A szaúd-arábiai szurkolók megrohamozták a legnagyobb rijádi sportboltot Cristano Ronaldo mezekért azóta, hogy bejelentették a portugál futball legenda szerződését.

Az ötszörös Aranylabdás új klubmeze azonnal a legnépszerűbb relikvia lett Szaúd-Arábiában.

„Történelmi pillanatnak vagyunk tanúi, új szintre emeli a szaúdi labdarúgó-bajnokságot" – mondta Abdulmohsen al-Ayyban, aki 9 éves fiával állt sorba a 7-es számú mezért.

Cristiano Ronaldo az al-Nasszr csapatához szerződött
Cristiano Ronaldo az al-Nasszr csapatához szerződött MTI/EPA

„Mindig is azt szerettem volna, hogy az Al Nassr megszerezze a világ legjobb játékosát” – mondta Nayef, a fiatal rajongó. „Biztosra veszem, hogy minden meccsét megnézem a stadionban”.

Ronaldo szilveszter előtt írt alá 2025 júniusáig érvényes szerződést az Al Nassr csapatához. A megállapodás értéke több mint 200 millió euró.

A 37 éves Ronaldo várhatóan január 5-én jelenik meg a szurkolók előtt - mondta az AFP-nek az Al Nassr klub egyik tisztviselője.

A nemzetközi sportlapok értékelése szerint Ronaldo Szaúd-Arábia számára a legújabb magasan megfizetett sportolói ékszer, amelyet azért szereztek meg, hogy az ország nemzetközi megítélését javítsák.

Odahaza az üzlet tovább fokozta a nemzeti lelkesedést, amely azután tetőzött, hogy a királyság a 2022-es világbajnokság csoportkörében legyőzte a későbbi győztes Argentínát, ami a torna talán legnagyobb meglepetése volt. 

A mezek órák alatt el is fogytak a boltban, így a vásárlók kénytelenek voltak saját pólóikat behozni, hogy azokra nyomtassák Ronaldo nevét.

A közösségi médiafelületeken is nagy lendületet kaptak az Al Nassr csatornái. Több millió új felhasználó kezdte követni a klub Instagram-oldalát, amely egy nap alatt 800 ezerről közel 4 millióra nőtt.

Ronaldo számára az elmúlt év sokkal kevésbő volt fényes. A portugál válogatottban a kispadra szorult, és a Manchester United pedig szerződést bontott vele, egy nagy vihart kavart televíziós interjú után, amelyben azt mondta, úgy érzi, a klub "elárulta", és élesen bírálta Erik ten Hag edzőt is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés