Hirdetés

Rommá perelte volt vezérigazgatóját az RTL, 136 milliót fizethet

Nap Híre portré Nap Híre

Dirk Gergens kedvenc napja úgy tűnik, hogy nem a szerda lesz.

Végső döntés született az RTL Magyarország és a médiavállalat korábbi vezérigazgatója, Dirk Gerkens perében – tudatta a csatorna szerdai közleménye.

Mint írták, a Kúria jelenlegi döntésével megállapította, hogy az RTL 400 000 USD összegű, Dirk Gerkens-szel szemben támasztott kárigénye megalapozott, így ennek az összegnek a megfizetésére kötelezi Dirk Gerkenst. A bíróság kimondta, hogy a volt vezérigazgató 400 ezer dollár értékben olyan kifizetésekről intézkedett, amihez nem lett volna joga.

ezáltal megsértette az RTL jogos gazdasági érdekét, valamint a jóhiszemű és tisztességes joggyakorlás követelményét, valamint együttműködési kötelezettségét.

A per előzménye, hogy az RTL 2015 márciusában rendes felmondással megszűntette Dirk Gerkens munkaviszonyát, aki 1997-től állt az RTL alkalmazásában, 2001 és 2015 között töltötte be a vezérigazgatói pozíciót. A rendes felmondást követően belső vizsgálatot indított az RTL, amelynek eredményeként 2015. májusában azonnali hatállyal felmondott Dirk Gerkens-nek. A belső vizsgálat szerint Dirk Gerkens az RTL vagyonát visszaélésszerűen kezelte és vezetői kötelezettségeit megszegte. 

A felmondás jogszerűségét Dirk Gerkens bíróságon vitatta és mintegy 300 millió Ft elmaradt munkabért követelt az RTL-től. Az RTL a belső vizsgálata alapján viszontkövetelést terjesztetett elő és mintegy 200 millió Ft összeget követelt Dirk Gerkenstől. Az RTL a követelését jogosulatlan telefonhasználatra és éttermi költségekre, valamint a Való Világ villa bérleti díjából és egy nagyobb filmcsomag szerződéséből eredő kárra alapozta.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés