Hirdetés

Románia elcsatolja a Fideszt

Nap Híre portré Nap Híre

Hét, Bukarest környékén élő személy megalkotta a Fiatal Demokraták Szövetségét, vagyis az Alianța Tinerilor Democrați nevű pártot. Amennyiben a bukaresti bíróság is jóváhagyja a pártbejegyzési kérelmet, Romániában is lesz Fidesz - írja a Blikk

A lap beszámolója szerint az alapítók közül öten az aromán közösséghez tartoznak. Egyikük pedig az FCSB futballklub tulajdonosának, Gigi Becali ismert üzletembernek az unokaöccse.

A párt elnöke, Zguma Tănase ugyanakkor kijelentette: az alakulatnak nincs köze Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz, hiába hívják ugyanúgy a pártjaikat.

Az elnök egyébként a bírósági ítélet meghozataláig nem kívánt részleteket közölni pártja irányvonaláról vagy doktrínájáról sem, arra hivatkozva, hogy korábban már részt vett egy hasonló, ám sikertelenül végződött pártalapítási kísérletben. Csupán annyit mondott, hogy a szövetség nem etnikai jellegű, azaz nem csak az arománok érdekeit tartja majd szem előtt, hanem minden román állampolgárét. 

"Azt akarjuk, hogy valami megváltozzon, mert ez tűrhetetlen, hogy a politikai osztály összes tagja egyforma már" – jelentette ki a pártelnök.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés