Hirdetés

Robog felénk megint az eső - nézzék mit művel a holnapi időjárás

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Általában erősen felhős lesz az ég, de többször vékonyodik, válik szakadozottá a felhőtakaró, szerdán a délelőtti órákban számíthatunk több napsütésre. Kedden átmenetileg csökkent a csapadékhajlam. Ezután éjszaka elszórtan fordulhat elő záporeső, legkisebb eséllyel az északnyugati tájakon. Ilyen lesz a holnapi időjárás.

Szerdán napközben nem valószínű csapadék, estétől elsősorban az északkeleti egyékben újra kialakulhatnak záporok. A déli, délnyugati szél csak időnként lehet élénk, majd szerdán a nap második felétől erősödik meg egyre nagyobb területen.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 1 és 6 fok között valószínű, csak néhány helyen lehet gyenge fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 10 és 16 fok között alakul.

Kontinensünk felett több ciklon örvénylik, ezek és frontjaik sok helyen okoznak többnyire kisebb mennyiségű csapadékot, míg északon havazik, délebbre haladva inkább eső a jellemző. A zonális áramlásban Észak- és Dél-Európa között jelentős a hőmérséklet-különbség. A Skandináv-félszigeten és a Kelet-európai-síkság területén van a leghidegebb, hajnalra -20 és -30 fok közé hűl le, míg nappal sem melegszik fagypont fölé a levegő. Ezzel ellentétben a Földközi-tenger partvidékén többfelé 15, néhol 20 fok feletti csúcsértékeket mérnek.

A Kárpát-medence inkább az enyhébb oldalhoz fog tartozni a következő napokban, nagyrészt felhős idő várható záporokkal tarkítva.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés