Robog felénk a vihar - itt csaphat le mindjárt

  • Magyarország
Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A középső és a keleti megyékben már ma délután is kialakulhat zivatargóc, ekkor azonban még viszonylag kevesebb helyen kell károkozó viharra számítani - írja a Met.hu.

Az időjárással foglalkozó portál szerint a késő délutáni, esti óráktól az érkező hidegfront hatására előbb a Dunántúl nyugati felén aktivizálódhat a légkör, majd az éjszaka folyamán a Dunától keletre is egyre nagyobb területen erősödhet a zivatarhajlam. Az erősebb cellákat viharos (ált. 65-85 km/h) széllökések, jégeső (jellemzően ~1-3 cm) és intenzív csapadék (~10-20 mm) kísérheti. 

Amire még készülni kell, az a szél. Pénteken az esti óráktól a Dunántúlon zivataroktól függetlenül is egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az északnyugati szél, a legerősebb lökések meghaladhatják a 70-75 km/h-t. Az éjszaka második felében némileg veszít erejéből a légmozgás, de viharos (ált. 60-65 km/h) lökések szombat napközben továbbra is előfordulhatnak.

Az oldalon térképeken is mutatják, hol kell zivatarra készülni. A sárgával jelölt területen már ma is előfordulhatnak ezek:

Itt pedig azt lehet látni, hogy néhány órán belül hol csaphat le a vihar, ide ugyanis riasztást adtak ki:

Cimkék:
  • időjárás
  • vihar
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet