Hirdetés

Mi történhetett? Hangos robbanások voltak egy orosz légibázison

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta az orosz légibázison történt robbanásokat. Az orosz hatóságok arra gyanakodnak, hogy ukrán támadás történhetett. A robbanások következtében többen meghaltak.

A tragédia helyi idő szerint hétfő hajnalban történt az orosz katonai repülőtéren, ahonnan Ukrajnába indítanak bombázógépeket. A légibázis néhány száz kilométerre található az ukrán határtól. Bár nem tudni a robbanások pontos okát, azonban felvetették annak a lehetőségét, hogy esetleges ukrán támadások történhettek.

A repülőtéren az orosz hírügynökségek közlése szerint egy üzemanyagszállító tartálykocsi robbant fel. Az eset során három ember vesztette életét, legalább öten pedig megsebesültek. A tragédiáról Putyint is értesítették. A robbanás egy olyan repülőtéren történt, ahol orosz stratégiai bombázók vannak - írja az RTL.

Egy másik, szintén orosz légibázison dróntámadás miatt lehetett robbanás. Az elsődleges információk szerint egy repülő tárgy zuhant a kifutópályára. Két Tu-95-ös bombázóban súlyos lárok keletkeztek.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés