Hirdetés

Robbanás történt egy debreceni gyárban, súlyosan megsérült egy ember

Nap Híre portré Nap Híre

Apró fémrepeszek százai fúródtak a férfi testébe.

Márk tavaly ősszel szenvedett balesetet egy debreceni gyárban. Beismeri, ő hibázott, könnyelmű volt, amikor nyomáspróbát végzett egy csövön. Meghúzott egy tartócsavart, bár tudta, hogy a rendszer nyomás alatt van, így veszélyes ezt csinálni. A csővezetéket abban a pillanatban szétvetette a túlnyomás, a fémet több száz apró darabra szakította a detonáció. 

Megszámlálhatatlanul sok repesz fúródott a fiatal férfi testébe, arcába, az orvosok később úgy számolták, hogy a bőrfelülete 30 százalékát borítják el a fémszilánkok. A baleset után 12 órán át operálták, a koponyájába csavarokat helyeztek, de a balesetben megsérült a központi idegrendszere és az egyik szeme is - írja a Blikk.  

Néhány napja újabb műtéten esett át, most ezt a szemét operálták ki, hogy aztán majd implantátumot kapjon helyette. Ami miatt kijár neki a Vasember elnevezés, az nem csak a tény, hogy a repeszek még mindig a testében vannak – ezeket nem lehet kiműteni, idővel talán kilökődnek –, hanem az az elszántság, amivel ezek után és az állandó fájdalmak dacára sem hagyja, hogy elszálljon az életkedve.

"Pedig nem élünk könnyen. (...) Mivel a baleset üzemi balesetnek számít, ezért jelenleg táppénzen vagyok, a gyárba már nem is tudok visszamenni dolgozni, hiszen 15 kilónál nehezebbet nem emelhetek. Ebből a pénzből és a kicsik után kapott családi pótlékból élünk, hiszen feleségem sem tud elmenni dolgozni, törődnie kell a gyerekekkel" 

- mondja Márk, aki feleségével két kisgyermeket nevel.

Márkot nemrégiben megkeresték egy budapesti cégtől azzal, hogy felvennék telefonos ügyfélszolgálatosnak, de ez csak ígéret maradt, a munkából semmi nem lett.

Amíg nem talál munkát, a TikTokra készít videókat arról, hogy éppen hogyan érzi magát, de a vele történtekről is itt tájékoztatja a követőit. Bízik benne, hogy ezekkel a felvételekkel erőt tud adni másoknak, akik hasonlóan nehéz helyzetben vannak, és talán neki magának is segítséget jelent, hogy mesélhet a sorsáról.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés