Hirdetés

Megjött a vihar, kiadták a riasztást: itt fog leszakadni az ég

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ahogy azt korábban megírtuk, nem ússzuk meg ezt a hétvégét sem vihar és csapadék nélkül. Délutánra meg is érkezett az ítéletidő, térképen mutatjuk, hol van érvényben riasztás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az ország több részére is szombat estére. Mint írták, délután az ország északi harmadán (Kisalföld, Alpokalja, Komárom-Esztergom, Dunazug-hegyvidék, Északi-középhegység) elszórtan zivatarok kialakulása várható. Az intenzívebb zivatarokhoz északnyugaton helyenként rövid idő alatt 20-30 mm feletti csapadék, jégeső, illetve 60-70 km/h feletti szél is társulhat.

Késő délután, este az északnyugatról délkelet felé fejlődő zivataros csapadékgócok várhatóan átterjednek a Dunántúl középső tájai és az Alföld északi része fölé is, éjjel már a déli országrészben is lehet néhol zivatar. Vasárnap elszórtan, nagyobb eséllyel az ország déli és keleti felében, alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez szélerősödés, intenzív csapadék és akár 2 cm-es jégeső is társulhat.

Vasárnap délutántól zivatartól függetlenül Borsod keleti részén és Szabolcsban (főként a Nyírségben) 60-65 km/h körüli lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés