Hirdetés

Riaszt a rendőrség: veszélyes a pesti alsó rakparton tartózkodni

Nap Híre portré Nap Híre

A Duna emelkedő vízállása miatt veszélyes a lezárt budai és pesti alsó rakparton tartózkodni - figyelmeztetett a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a rendőrség honlapján.

A BRFK emlékeztetett arra, hogy az árvízveszély miatt lezárták a budai és a pesti - több helyen várhatóan kedden víz alá kerülő - alsó rakpartot a járműforgalom elől. Külön kiemelték, hogy a rakpartokon gyalogosok sem tartózkodhatnak, mert veszélyes.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a rakpart magasságát (645 centiméter) kedden napközben, délután éri el a Duna.

Mint azt a naphire.hu is megírta, csaknem 1200 kilométeren van árvízvédelmi készültség Magyarországon. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője közölte, Budapestnél kedden 10 órakor 636 centiméteres vízszintet mértek, a tetőzés 680 centiméter körül várható csütörtök hajnalban, reggel. A rakpart magasságát (645 centiméter) kedden napközben, délután éri el a folyó. A számítások szerint a rakpart szintje alá pénteken kerülhet a vízállás.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés