Hirdetés

Kegyetlen ítéletidő csap le ma ránk, kiadták a riasztást

Garai Kitti portré Garai Kitti

Brutális szél lesz ma, emellé jön egy kis eső is, de az ország egyes részein akár havazás is jöhet. Mutatjuk az előrejelzést március 15-ére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délig túlnyomóan borult lesz az ég, majd nyugat felől lassan csökkenni kezd a felhőzet, és a Nyugat-Dunántúlon pár órára kisüthet a nap. Az összefüggő csapadékzóna eközben tovább araszol kelet felé.

A Dunától keletre sokfelé várható eső, a magasabban fekvő csúcsokon már délelőtt, Borsod alacsonyabb részein és a Tiszántúlon késő délutántól válthat havas esőbe, havazásba a csapadék, de megmaradó hó síkvidéken nem lesz. Az északnyugati, északi szelet erős, főként a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de reggel a keleti határnál, délután pedig északnyugaton ennél egy-két fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő este 1, 5 fok várható.

Kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

Ma kiemelten a Dunántúlon, majd északkeleten is elérhetik a legerősebb széllökések a 60-75 km/h-t, de helyenként 80 km/h körüli széllökés sem kizárt. Estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás.  

A szél miatt 10 vármegyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Reggeltől az Északi-középhegység hegyvidéki területein, majd késő délutántól az ország keleti harmadában helyenként síkvidéken is az esőt havas eső, havazás váltja fel. Síkvidéken megmaradó hótakaró nem valószínű, azonban az Északi-középhegységben ~400-500 méter felett megmaradhat a hó, a magasabb csúcsokon (Mátra, Bükk, Zempléni-hegység) akár 10-15 cm-es olvadozó hóréteg is összejöhet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés