Hirdetés

Kiadták a riasztást: már közelít az ítéletidő, mutatjuk, hol csap le

Nap Híre portré Nap Híre

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést a fél országra. Egyébként napsütéssel indul a május, de ez hamar megváltozik.

Ma a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan - főként a középső és keleti részeken - fordulhat elő zápor, néhol esetleg zivatar. Az északias szél sokfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten gyakran erős lehet. Délután 17-22 fokra van kilátás - írja előrejelzésében az Időkép. Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést az alábbi megyékre:

Forrás: met.hu

Hétfőn, május első napján az ország nyugati, délnyugati felén szűrheti több fátyolfelhő a napsütést, máshol csaknem zavartalanul fog sütni a nap. Nyugaton, délnyugaton néhol gyenge eső előfordulhat, de nem ez lesz a jellemző. A keleties szél többfelé megélénkül. Hajnalban 3-10, napközben 19-24 fokot mérhetünk.

Kedden a Dunántúlon borongós időre van kilátás, nyugaton többfelé az eső is eleredhet, a Dunától keletre fátyolfelhős-napos időre számíthatunk. A délkeleti szél az ország középső harmadán többfelé erős lehet. Nyugaton 15-19, máshol 20-25 fokra készülhetünk a délutáni órákban.

Szerdán sok lehet a felhő fölöttünk és akár több helyen is előfordulhat eső, zápor. Feltámad az északi-északkeleti szél, nyugaton és északkeleten erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 13 és 24 fok között alakulhat, nyugaton lehet hűvösebb, keleten melegebb.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés