Hirdetés

Kiadták a riasztást: már közelít az ítéletidő, órák múlva lecsap

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Szinte az egész országot eléri a vihar hamarosan.

Ma még a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, délután egy-egy helyen zápor is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a hőmérséklet délután 20 és 25, késő este 12, 18 fok között alakul - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Éjszakára a gomolyfelhők összeesnek, közben fátyolfelhőzet sodródik fölénk, így a legtöbb helyen derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Szombaton általában fátyol- és gomolyfelhős idő várható, dél felé haladva egyre több napsütéssel. Ugyanakkor északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet az ország északi felén, itt záporra, helyenként zivatarra lehet számítani. Egy-egy heves zivatar is kialakulhat, legnagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, azonban zivatarok környezetében, erős vagy akár viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Forrás: OMSZ

Vasárnap reggel, kora délelőtt még keleten, északkeleten eshet az eső, majd a délutáni órákban szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északkeleti, keleti szél néhol megélénkülhet, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 8, 14, a maximum 19, 26 fok között alakul.

Forrás: OMSZ
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés