Hirdetés

Kiadták a riasztást: ezekben a magyar megyékben ónos eső jön

Garai Kitti portré Garai Kitti

Négy megyére elsőfokú riasztást adtak ki, nyolc megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést az ónios eső miatt.

Szerdán alapvetően borult, párás idő lesz a jellemző, azonban délnyugaton, délen vékonyabbá válhat a felhőzet. Az Észak-Dunántúlon, majd napközben inkább már csak az Északi-középhegység térségében lehet ónos szitálás, másutt szitálás - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délies szél a délnyugati megyékben olykor megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű, azonban délnyugaton magasabb értékek lesznek a jellemzőek, akár 11 fok körüli maximumokkal. Késő estére többnyire -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Szerdára virradó éjszaka előbb nyugaton, majd éjszaka egyre inkább az északi, hajnaltól már az északkeleti országrészben is előfordulhat ónos szitálás (legfeljebb néhány tized mm mennyiségben). Szerdán napközben az ország nagy részén fokozatosan enyhül az idő, az Északi-középhegység térségében viszont továbbra is lehet ónos szitálás - áll a veszélyjelzésben. A meteorológusok négy megyére elsőfokú riasztást, nyolc megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés