Hirdetés

Bejelentés: ha ez igaz, nagyot csökkenhet a rezsi

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Enyhe időjárásra számíthatunk, és ha bejönnek az előrejelzések, kevesebbet kell fűtenünk, ami remek hír akkor, amikor mindenki a rezsi emelkedésétől tart.

Reménykeltő bejelentést tett az Európai Unió Kopernikusz Klímaváltozási Szolgálata. Az előrejelzésük szerint ugyanis ezen a télen Európában kicsit magasabb lehet a hőmérséklet ezen télen. Ha ez igaz, a kevesebb fűtéssel nagyot csökkenhet a rezsi.

Ha valóban enyhe lesz a tél, kevesebbet kell fűtenünk
Ha valóban enyhe lesz a tél, kevesebbet kell fűtenünk

A Balti-tenger, a Földközi-tenger és az Északi-tenger part menti régióiban szinte biztos, hogy a történelmi átlagot meghaladó hőmérséklet várható - írja a Ripost.

A szolgálat vizsgálatok alapján azt mondja, hogy Közép- és Dél-Európában a hőmérséklet jelentősen meghaladja a történelmi normákat. Magyarországon pontosan nem lehet tudni, hogy milyen időjárásra számíthatunk, de mivel a korábban emlegetett rezsi utalvány nem jött össze, mindenki azt próbálgatja, hogyan tud spórolni a fűtéssel és az árammal. A hasonló hírek pedig kcisit megnyugtathatják az embereket itthon is. Most talán bízhatunk abban, hogy nem emelkedik az egekbe a rezsi. A válságot egyébként a települések is megérzik, sok sötétségbe is borul.

“Mivel a legtöbb időjárási modell viszonylag enyhe körülményeket jósol 2022 hátralévő részére, valószínűleg elegendő gáz lesz a kereslet kielégítésére még akkor is, ha hideg lenne 2023 elején” – ezt már az Eurasia Group írta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés