Hirdetés

Rettenetes tragédia: tűz pusztított egy szociális intézményben

Nap Híre portré Nap Híre

Tűz ütött ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ökörítófülpösön az idősek otthonában csütörtök reggel, az intézmény egyik szobájában egy férfi holttestét találták meg a tűzoltók, huszonhat ember füstmérgezést szenvedett - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel a közleményben azt írta, hogy a Kossuth Lajos utcában lévő intézményhez öt járművel tizenkilenc tűzoltó vonult ki, az egyszintes épületben huszonöt lakó és két ápoló tartózkodott. Az egyik szobában az ágy és a mellette lévő kerekesszék égett, a tüzet egy dolgozó kezdte oltani az ablakon keresztül egy porraloltó-készülékkel - ismertette a szóvivő. 

Négy idős lakót a tűzoltók mentettek ki. Az egyik mozgáskorlátozott férfi holttestét az egyik szobában, az ágyon találták meg, huszonhat ember füstmérgezést szenvedett - közölte Mukics Dániel, hozzátéve, az izzó részeket a tűzoltók hűtötték vissza, majd egy hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A tüzet valószínűleg ágyban dohányzás okozta, a pontos keletkezési körülmények feltárására tűzvizsgálat indult.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés