Hirdetés

Rettenetes idő jön, visszatér a tél, még fagy is várható

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Nagyon rossz hírünk van: csütörtökre és péntekre virradó éjszaka újra bekopogtat hozzánk a tél, van, ahol akár -3 Celsius-fok is lehet.

Ma reggel még nem fog kelleni a vastag kabát, bár hiába csökken nagy területen jelentősen a felhőzet, a szél élénk marad, így ekkor 3 és 8 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka azonban a szél is jelentősen mérséklődik, így a Kárpát-medencét kitöltő hideg légtömegben a hidegre érzékeny helyeken már erősebb éjszakai lehűlés várható - tették hozzá.

Közölték: ekkor az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 2, mínusz 3 fokos minimumok is előfordulhatnak, itt lehet a leghidegebb, de a Duna-Tisza köze homokhátságain is 0 fok köré süllyedhet a hőmérséklet kétméteres magasságban. Hozzátették: ez jellemzően 0 fok feletti értéket jelent majd, de néhány helyen az Alföldön is lehet 0 és mínusz 1 fok közötti legalacsonyabb hőmérséklet ezen a két napon kétméteres magasságban. A talaj mentén azonban némileg több helyen van esély az Alföldön gyenge fagyra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés