Hirdetés

Rettegnek, menekülnek a háború elől: nagy a baj a határon

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizennégyezren érkeztek Ukrajnából hétfőn.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5827-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8916-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 147 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a frontról

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, végső búcsút vettek a Wagner-vezértől a hétvégén. A gyászolók Moszkvában gyűltek össze, hogy lerójják tiszteletüket a Wagner alapítója, Jevgenyij Prigozsin előtt, aki kilenc másik emberrel együtt vesztette életét múlt héten egy repülőgép-szerencsétlenségben.

Az orosz hatóságok hétfőn közölték, hogy Oroszország meghiúsította a hajnali ukrán dróntámadásokat Moszkva és Brjanszk nyugati régióiban. z orosz fővárostól délkeletre fekvő Ljuberci kerület légvédelmi erői megsemmisítettek egy Moszkva felé repülő drónt - közölte Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere a Telegramon. Az első információk szerint nem voltak se áldozatok, se károk - tette hozzá a városi elöljáró, megemlítve, hogy az illetékes szolgálatok a helyszínen vannak.

A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka két másik pilóta nélküli repülőgépet is megsemmisített a légvédelem az Ukrajnával határos Brjanszki terület fölött - közölte az orosz védelmi minisztérium a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. A minisztérium nem számolt be sérültekről vagy károkról.

Az ukrán hadsereg szerint Oroszország az éjszaka folyamán négy rakétát indított a Fekete-tenger térségéből, amelyek közül kettőt lelőttek. A ukrán hadsereg arról is beszámolt, hogy rakétatalálat érte a Krivij Rihi régiót. A helyi hatóságok szerint több magánház megrongálódott, de áldozatokról nem számoltak be.

A közép-ukrajnai Poltavai területen azonban az éjszakai orosz rakétatámadásnak voltak áldozatai - jelentette be hétfőn Dmitro Lunyin kormányzó. Az ellenséges támadás következtében két ember meghalt, két embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak, további két ember pedig eltűnt - számolt be a történtekről a Telegramon. Tájékoztatása szerint a támadásnak egy ipari létesítmény volt a célpontja. További részletekkel nem szolgált.

Egy másik helyszínen, az ország délkeleti részén az ukránok visszafoglalták Robotine települést. A hadsereg idézte Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettest, aki közölte, hogy "Robotine felszabadult". Az ukrán hadsereg a múlt héten számolt be arról, hogy erői felvonták a nemzeti lobogót Robotinéban, de akkor azt is közölte, hogy a település továbbra is tűz alatt áll.

A "Luhanszki Népköztársaság" legfelsőbb bírósága 14 év börtönbüntetésre ítélt egy ukrán katonát azzal a váddal, hogy gránátvetővel belelőtt egy többszintes lakóépületbe a régióban lévő Szeverodoneckben - közölte az orosz szövetségi legfőbb ügyészség hétfőn a TASZSZ hírügynökséggel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés