Hirdetés

Részeg ámokfutó lopott autóval okozott súlyos balesetet

 portré

A 24 éves, pilisvörösvári férfit maradandó fogyatékosságot eredményező, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel, valamint jármű önkényes elvételével gyanúsítják.

A vétkes sofőr a 1111-es úton közlekedett tavaly március 7-én. Miközben az előtte haladókat folyamatosan előzte, a Pilisszentkereszt és Pomáz közötti útszakaszon, egy jobbra ívelő kanyarban átsodródott a szemközti sávba és összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval, majd kb. 55-60 méterrel távolabb egy útszéli fának és kerítésnek csapódott. A balesetben mindkét autó totálkáros lett, hatan megsérültek, közülük hárman súlyosan.

A szakértői vélemények alátámasztották a kihallgatáson elhangzott gyanúsításokat. A balesetért felelős férfi elfogadta és nem vitatta azokat, de állította, egyáltalán nem emlékszik a balesetre és annak előzményeire. A történtek miatt elvesztette egyik lábát, valamint jobb kezét idegkárosodás miatt azóta nem tudja használni. A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 24 éves férfi ellen maradandó fogyatékosságot eredményező, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint jármű önkényes elvétele miatt nyomoz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés