Hirdetés

Áll a bál a Republic zenekar körül, van, aki már gyilkosságot emleget

Nap Híre portré Nap Híre

Egyszerre két ex Republicos csapat is működik a piacon, de a zenészek egymást ócsárolják, és a rajongók is folyamatosan vádaskodnak.

A Republic zenekar az ország egyik legismertebb zenekara, bár az alapító zseni, Bódi László, Cipő halálával nagyon sok minden megváltozott: a csapat 2013-ban szétesett. A nézetkülönbségek oka egyetlen kérdésre volt visszavezethető: vajon Cipő halála után van létjogosultsága Republic néven fellépni, egyáltalán létezzen tovább a zenekar vagy sem - írja a Bors.  

A Republic zenekarból Cipő 2013-as halálakor kivált Tóth Zoltán András hangszeres zenész, az eredeti zenekar második többségi daltulajdonosa. Ő akkor úgy érezte, hogy Cipő nélkül nincs többé Republic, ízléstelen a nevet használni, Cipő szerzeményeit előadni. 

A zenélést természetesen nem hagyta abba, megalapította a Kék és Narancssárga Produkciót. A szervezők azonban sokszor úgy gondolják, hogy érdemes megemlíteni, hogy ez a produkció a volt Republicos Tóth Zoltáné, így számos alkalommal a neve mellé odabiggyesztik a zenekari nevet, aminek a jogait egyébként Boros Csabáék birtokolják.   

Borosék erre válaszul mostanában minden zenekari bejegyzésük mellé odateszik hastegekkel, hogy: #Valodi_Republic #ezt_hallgasd. Tóth Zoltán a hivatalos Facebook-oldalán tesz közzé csípős hangvételű üzeneteket, legutóbb ezt: 

"Drága Barátaim! Ismételten egyetértünk! Jómagam sem örülök annak, ha a jelen zenekaromat félreérthetően és teliben „Republic” néven tüntetik fel egy plakáton. Merthogy erős szégyen ez rám nézve! Nekem is szóljatok, ha ilyet láttok! Köszönettel: Tóth Zoltán (REPUBLIC 1990-2013)"

Közben azonban a rajongók kíméletlenül egymásnak estek a zenészek hivatalos oldalain. Van, aki egyenesen Boros Csabáék halálát kívánja, mások viszont nem értik, hogy egy zenekari tag halála miatt miért is kellene a zenészeket szélnek ereszteni.

Volt, aki Borosék koncertjén végig azt skandálta, hogy "Laci, Laci", utalva arra, hogy Cipőnek kellene a színpadon állnia Republic névvel, vagy senki másnak. De kap hideget-meleget Tóth Zoltán András Kék és Narancssárga produkciója is, róla egy névtelen kommentelő nem kevesebbet állít, mint azt, hogy ő tehet arról, hogy Cipő meghalt. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés