Hirdetés

Óriási üldözés: még a szomszédba is követték a rendőrök az embercsempészt

Garai Kitti portré Garai Kitti

A magyar rendőrök a határon túl is követték az embercsempészt, akit végül Ausztriában sikerült megállítani.

Száguldozva lépte át autójával egy 27 éves férfi a sopronkeresztúri (Deutschkreutz) határátkelőt. Járművében egy török ​​család ült három kisgyermekkel - számol be róla az Infostart. A lap szerint a határátlépéskor a csempészt már két magyar rendőrautó is üldözte. 

Az eszeveszett rohanás közben az S31-es úton a férfi egy őket megállítani próbálkozó osztrák rendőrautónak is nekiment. Felsőpulya (Oberpullendorf) térségében pedig két parkoló autó megrongált. A csempészt végül Szabadbárándnál (Großwarasdorf), kiszállt az autóból és gyalog bemenekült az erdőbe. A török ​​családot a járműben hagyta.

A rendőrök gyalog követték a szökevényt, szolgálati kutyákat és drónokat is bevetettek. A keresésbe még egy helikopter is becsatlakozott. Végül egy szemtanú hívta a rendőrséget, aki látta, hogy a menekülő kijön az erdőből, és beszállt egy olasz rendszámú autóba.

Ám nem jutottak messzire, ugyanis a rendőrök nem sokkal később megállították ezt az autót az 31-es úton, Sopronújlak (Neutal) közelében. A 27 éves keresett férfin kívül további három 25, 27 és 33 éves grúz állampolgár is ült a járműben, mindegyiket embercsempészet gyanúja miatt letartóztattak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés