Hirdetés

Menekül ki merre lát, friss közlés a magyar rendőrségtől

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 5709-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4186-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatott a rendőrség.

A beléptetettek közül a rendőrség 52 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Vonattal 43 ember - köztük 14 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - tudatta az ORFK.

Friss hír az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy Kijev elutasította a fehérorosz elnök tűzszüneti felhívását. A tűzszünet most azt jelentené, hogy Oroszországnak joga van maradni az általa megszállt ukrajnai területeken - jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója pénteken a Twitteren. 

Az ukrán tisztségviselő ezt Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök aznap Minszkben tett felhívására válaszul írta, aki azonnali, feltétel nélküli tűzszünetet és béketárgyalásokat sürgetett az ukrajnai háború lezárása érdekében.

"Bármilyen tűzszünet azt jelentené, hogy Oroszországnak joga van a megszállt területeken maradni. Ez semmiképpen sem engedhető meg" - szögezte le a tanácsadó. Hozzátette: Ukrajnának joga van csapatokat és haditechnikai eszközöket mozgatni a saját területén úgy, ahogy szükségesnek látja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés