Hirdetés

Ittas férfi késsel támadt az intézkedő rendőrökre a határ mellett

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség az ellen a 31 éves férfi ellen, aki kedden este támadt késsel egy intézkedő rendőrre. 

Az ügyészség tájékoztatása szerint az eset egy meg nem nevezett határ menti településen történt. Az eset során egy gépkocsi elsodort egy kerékpárost, majd annak vezetője megállás nélkül továbbhajtott. A helyszíneléskor megjelent a közlekedési balesetben érintett jármű közelben lakó, ittas állapotban lévő tulajdonosa kezében egy 32 centiméter hosszú, 19 centiméteres pengéjű késsel - közölte a 444.hu.

A férfi a rendőr felé késsel a kezében indult el, majd a járőr felszólította, hogy azonnal álljon meg és tegye le a kést. Azonban ennek nem tett eleget, hanem tovább közelített az egyenruhás felé, aki így hátrálni kezdett. A testi épségének megóvása érdekében utasította a helyszínen tartózkodó civil személyt, hogy szálljon be a rendőrautóba, majd ő is beült, és bezárta annak ajtajait.

Az ügyészség honlapján megosztott közleményben kiemelték azt is, hogy a rendőrhöz időközben a társa is csatlakozott, így már együtt intézkedtek az őket késsel fenyegető férfival szemben, aki továbbra is a kezében tartotta a támadóeszközt és megindult a rendőrautó felé. 

A rendőrök kiszálltak az autóból, mire a férfi bokszoló mozdulatokkal indult feléjük. Végül az egyik járőr rendőrbotot használt vele szemben, majd testi kényszer alkalmazásával sikeresen megbilincselték és előállították.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés