Hirdetés

Ököllel támadt a magyar rendőrre egy embercsempész

Garai Kitti portré Garai Kitti

El akart fogni a járőr egy lengyel embercsempészt, mire a férfi ököllel rátámadt az intézkedő egyenruhásra.

Hétfőn, hajnali fél egykor a járőrök egy lengyel rendszámű autót ellenőriztek Szeged külterületén. Az intézkedés során egyik pillanatról a másikra kiszállt a lengyen állampolgárságú sofőr az autóból, majd futva elmenekült a helyszínről. Az utasok, haat magár szír állampolgárnak valló férfi a járműben maradt.

A rendőrök a közelben, egy szántásban megbújva megtalálták az autót vezető férfit, aki ököllel az odaérkező járőrre támadt.

A lengyel férfit elfogták, vele szemben hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt is eljárást indítottak - írja az MTI.

Másfél hét telt el azóta, hogy Újbudán halálra késeltek egy fiatal rendőrt. Mint azt a Naphíre is megírta, a rendőrséget az XI. kerületbe, egy Lecke utcai társasházhoz riasztották, ugyanis egy férfi beszakította a szomszédja ajtaját, hogy bejuthasson a házába. Az egyenruhások megerősített létszámban érkeztek a helyszínre, hogy megfékezzék a férfit, ám az a rendőrökre támadt. Három egyenruhást késsel megszúrt, Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester a súlyos sérülés következtében meghalt.

    Veszélyben a rendőrség? Egyre több a támadás a rendőrök ellen

    Bővebben Bezárás

    Csapó Gábor, a magyar rendőrség közterületi és őrszolgálati osztályának vezetője a minap közölte: tavaly egymillió igazoltatás, intézkedés volt és összesen 280 erőszakos támadást regisztráltak rendőrök ellen. Ebben az adatban benne vannak a fenyegetések is. Hozzáfűzte: nem jellemző tehát a rendőrök elleni erőszak, bár a tendencia 2019-et követően növekvő.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés