Hirdetés

Brutális rendőri razzia Budapesten, döbbenetes mennyiségű gyorshajtót fogtak

Nap Híre portré Nap Híre

Több kerületben is lecsaptak a rendőrök a gyorshajtókra.

A X., XVIII., XIX. és XXI. kerület területét egymást segítve ellenőrizték a kapitányságok a BRFK közlekedésrendészei és polgárőrök segítségével – számolt be róla a rendőrség a honlapján. Azt írták, az összesen 1054 esetben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzésen két ittas vezetőt fogtak el és hat embert mintavételre előállítottak az egyenruhások.

A négy nap alatt összesen 88 helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök, ebből 15-öt gyorshajtás miatt, 73 esetben egyéb szabálysértés elkövetése miatt – egyebek között elsőbbség meg nem adása, vagy lejárt okmányok miatt. 25 esetben tettek szabálysértési feljelentést többek között érvénytelen hatósági jelzés, elsőbbség meg nem adása, előzési szabályok, sávváltás, vagy irányjelzés szabályainak megsértése miatt. 73 eset közigazgatási bírságot eredményezett, ebből 62 gyorshajtás volt, a többi biztonsági öv használatának elmulasztása vagy tilos jelzésen áthaladás.

A gyorshajtók kiszűrése mellett két embert orvhalászat, ötöt eltiltás hatálya alatti járművezetés, egyet pedig kábítószer birtoklása miatt fogtak el a rendőrök. Hét körözött személy is fennakadt az ellenőrzésen, ebből egy embert bűncselekmény és hármat szabálysértés elkövetése miatt, hármat pedig eltűnés miatt kerestek a hatóságok. Az egyenruhások 14 alkalommal éltek a figyelmeztetés eszközével.

A XVIII. kerületben február 29. és március 1. között tartottak 24 órás sebességmérési akciót. A legkirívóbb gyorshajtásokat a Gyömrői úton rögzítették, ahol egy autós 124, egy másik 132 km/órával száguldott az ott megengedett 50 helyett, amiért 260 ezer, illetve 390 ezer forint közigazgatási bírságra számíthatnak.

A naphire.hu arról is írt, hogy hamarosan kínai rendőrök lephetik el Budapestet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés