Hirdetés

Mi történt Budapesten? Rendőrök tucatjai lepték el a belvárost

Nap Híre portré Nap Híre

Átfogó akciót tartottak a hatóságok, ami péntek estétől szombat reggelig tartott Budapesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy az akció keretein belül összesen 27 embert fogtak el vagy állítottak elő, köztük két körözött személyre is lecsaptak, emellett 13 embert lopás, kábítószer birtoklása és csalás gyanúja miatt állítottak elő.

Kiemelték, hogy egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen egy embert kábítószer birtoklása miatt állítottak elő, két másik személlyel szemben pedig közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt indult szabálysértési eljárás, mindemellett utcai alkoholfogyasztás miatt tíz embert figyelmeztetésben részesítettek.

A rendőrök két ittas, egy eltiltott és két engedély nélküli járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. Intézkedtek többek között tilos jelzésen áthaladás, záróvonal átlépése, kötelező felelősségbiztosítás és rendszámtábla hiánya miatt is. Egy sofőrnél felmerült a kábítószerfogyasztás gyanúja, így őt bilincsben vitték el a helyszínről.

A 138 ellenőrzött taxi közül ketten visszaállították a taxiórát, ezért őket elfogták, majd előállították, velük szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás gyanújával indult büntetőeljárás - írják a police.hu oldalon.

Egy Rákóczi úton lévő társasháznál az egyik lakó nejlonzacskóba tette idős kiskutyáját, és úgy dobta ki a belső udvaron lévő szemetesbe, a rendőrök azonban szerencsére még idejében megtalálták a legyengült állatot, akit az állatvédők vettek magukhoz tulajdonosa másik kutyájával együtt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés