Hirdetés

Hatalmas a baj, közleményt adott ki a rendőrség a magyar határról

Garai Kitti portré Garai Kitti

Csaknem 14 000-en érkeztek Ukrajnából hétfőn.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5297-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8650-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek -  közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.

    

A beléptetettek közül a rendőrség 57 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írja az MTI.

Friss hír a háború kapcsán, hogy Moszkvát kedd hajnalban dróntámadás érte. Szergej Szobjanin polgármester közölte, hogy drónok ütköztek több moszkvai épületbe a déli városrészben. A jelentés szerint a támadás csak kisebb károkat okozott, súlyos sérültekről nem érkezett hír.

Hétfőn érkezett a hír, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló szerződés (CFE) felmondásáról rendelkező törvényt. A dokumentumot a jogi információk hivatalos portálján hétfőn tették közzé.

Közben az orosz elnöknek van oka félni, ugyanis egyes hírek szerint a kijevi vezetés végezni akar vele, ráadásul állítólag már a Wagner-vezér is szeretné megpuccsolni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés