Hirdetés

Borzalmas bejelentést tett a rendőrség: óriási a baj a határon

Nap Híre portré Nap Híre

Az ORFK jelentése szerint csaknem tizenháromezren érkeztek Ukrajnából pénteken.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5661-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7162-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség hatvanöt embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes - írták. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - áll a közleményben.

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, Zelenszkij váratlanul elhagyta Ukrajnát, miközben az ellentámadásra készülnek. Az ukrán elnök Hollandiába utazott, a Nemzetközi Büntetőbíróságra, ahol a háborús bűnökkel foglalkozó bíróság felállítását sürgette, illetve azt, hogy az orosz elnököt állítsák bíróság elé.

Mindeközben a Wagner-vezér súlyos fenyegetést küldött Moszkvának: kivonulnak Bahmutból, ha nem kapnak lőszereket. Prigozsin állítása szerint a szükséges lőszerek 70 százaléka hiányzik. 

Közben Moszka is fenyegetőzik. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ellenséges akciónak minősítette a Kreml elleni dróntámadást, és komoly fenyegetést fogalmazott meg a támadók felé: "Moszkva kézzelfogható választ fog adni." 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés