Hirdetés

Óriási lebukás a XVIII. kerületben, itt a rendőrség közleménye

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Tíz embert előállítottak, tizennyolc ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök a főváros XVIII. kerületében tartott múlt hétvégi ellenőrzés során.

A rendőrök és a társhatóságok bemértek gyorshajtókat, előállítottak ittas, bódult és engedély nélkül vezetőket, de találtak közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket is - írja az MTI.

Tíz embert állítottak elő: kettőt ittas, egyet bódult állapotban történő, ötöt engedély nélküli járművezetés, egyet-egyet pedig kábítószer-fogyasztás gyanúja, illetve szabálysértési körözés miatt.

Példaként említették, hogy a ferihegyi gyorsforgalmi úton megállított egyik ittas sofőr a feleségével és két gyermekével nyaralni indult ilyen állapotban. A férfi ellen büntetőeljárás indult.

Szabálysértési feljelentést tizennyolc emberrel szemben tettek. Hármuk ellen forgalomból kivont vagy engedély nélkül átalakított gépkocsik miatt; ezekben az esetekben elvették a forgalmi engedélyt. Sebességtúllépés miatt hat járművezető kapott bírságot, illetve indult eljárás velük szemben.

Az intézkedő rendőrök kilenc, közbiztonságra különösen veszélyes eszközt is találtak, köztük két, engedély nélkül tartott gáz-riasztópisztolyt, amelyeket lefoglaltak, a birtoklókkal szemben pedig szabálysértési eljárást indítottak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés