Hirdetés

Bekeményített a rendőrség, de van egy kellemes csavar a dologban

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a naphire.hu is megírta, durva szigorítást hozott a renndőrség a gyorshajtókkal szemben: május 1-től ugyanis megszűnt a tolerancia, nincs többé a korábbi ráhagyás a traffipaxok által kiírt sebességre. Ez azt jelenti, hogy az 50-es táblánál már 51-nél is megbüntetik a sofőröket. 

Azonban itt a csavar a dologban, aminek bizonyára minden sofőr örülni fog: a minimális sebességtúllépésért csak akkor jár büntetés, ha a "gyorshajtó" sofőrt megállítja a rendőrség. 

A traffipaxoknál és a mozgó sebességmérőknél pedig elvileg megmaradt az a szabály, hogy bizonyos mértékű sebességtúllépésig nem kell számítani bírságra - írja a hirado.hu.

Az enyhítés hátterében valószínűleg az is, hogy a navigációs alkalmazások nem feltétlenül mérnek pontosan ugyanakkora értékeket. "Ha az autó sebességmérője szerint 70-nel mennek, az egyik navigációs alkalmazás szerint csak 68-cal haladnak. Ilyen anomáliák adódhatnak a sebességmérő műszerek között, főként akkor, ha idősebb autónk van” – derül ki az M1 Híradó riportjából. 

Eddig naponta átlagosan 1700 gyorshajtót csíptek el a rendőrök, ám az új szabályok miatt ez a szám valószínűleg emelkedni fog. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés