Hirdetés

Rendőri fellépésre volt szükség: szurkolókat fogtak el a budapesti döntőn

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Tizennégy szurkolót fogtak el, illetve állítottak elő a rendőrök a labdarúgó Európa-liga Budapesten tartott döntőjének napján, szerdán - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Puskás Arénában több mint 61 ezer néző előtt tartották a finálét, amelyen a Sevilla 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-1-re legyőzte az AS Romát. A meccset nagy figyelemmel követte az egész ország, így Szijjártó Péter külügyminiszter, vagy éppen Orbán Viktor miniszterelnök is, akinek egyébként tegnap volt a születésnapja.

A BRFK azt írta, a döntőre mintegy 16 ezer olasz és 13 ezer spanyol drukker érkezett Budapestre, valamint számos hazai és más országból érkező szurkoló követte élőben a mérkőzést. A döntő napjára, valamint az azt megelőző és azt követő napra Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el.

A rendőrség tájékoztatása szerint a mérkőzés napján a rendőrök tizennégy szurkolót fogtak el, illetve állítottak elő: két lengyel, egy olasz és egy magyar állampolgárt garázdaság, egy német állampolgárt rendbontás, nyolc lengyel állampolgárt kábítószer birtoklásának gyanúja miatt, egy további lengyel állampolgárt pedig pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt.

Közülük a garázdaság miatt elfogott két lengyel és a rendbontás miatt elfogott német állampolgárt őrizetbe is vették.

Pirotechnikai eszközzel visszaélés szabálysértés miatt egy olasz állampolgárra szabtak ki helyszíni bírságot a rendőrök - áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés