Hirdetés

Drámai beszámoló: egy szemtanú pontosan elmondta, hogyan lőtték le a rendőrgyilkost

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Barátnője is gyászolja Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert, aki belehalt a sérüléseibe.

MTI/Mátyus Tamás

Intézkedés közben halálra késeltek egy fiatal, 29 éves rendőrt csütörtök éjjel Budapesten. A támadó három egyenruhást szúrt meg, majd az utcára menekült.

“Arra ébredtem fel, hogy szörnyű zaj van az utcán. Azt gondoltam, megint valami banda. Kinéztem, és akkor már láttam a két rendőrt, ahogy üldöznek valakit. Az üldözött nem akart megállni, ekkor a rendőr fölszólította, majd leadott egy figyelmeztető lövést” – mondta el a Blikknek egy szemtanú.

A nyilatkozó azt is elmondta, hogy a rendőrök “könyörögtek neki, hogy álljon már meg, de nem akart. A rendőr a lábára célzott, elesett, de még ekkor sem akart megállni”.

Egy frissen közzétett felvételből az látszódik, hogy a támadó segítségért kiabálva menekült az őt üldöző rendőrök elől. Az ordítozást akkor sem hagyta abba, amikor lábon lőtték és azt üvöltötte, hogy a rendőrök meg akarják őt ölni.

A lap azt írja, az elhunyt rendőrt, Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját a barátnője és szülei mellett az egész rendőrség gyászolja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés