Hirdetés

Ki nyeri a rendkívüli választást Magyarországon?

Morvay Péter portré Morvay Péter

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Hantoson polgármestert, míg Szabadegyházán a képviselő-testület feloszlása miatt a településvezetőn kívül képviselőket is választanak.

Mint beszámoltunk róla, hétfőre Magyarország rendkívüli ülést jelentett be a házelnök, és a hétvégén Orbán Viktor is beszélt arról, hogy milyen változást szeretnének Magyarországon elérni azok, akinek nem tetszik az, hogy a kormány szerint az ukrán-orosz konfliktus nem a mi háborúnk.

A Fejér vármegyei Hantoson azért rendeznek választást, mert a település korábbi független polgármestere, Kovácsné Kardos Valéria tavaly novemberben elhunyt. A választáson négy független jelölt indul, a névjegyzékben 740 helybéli szerepel.

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást
Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

A szintén Fejér vármegyei Szabadegyházán a képviselő-testület tavaly november 17-én döntött a feloszlásáról. A polgármester-választáson három független jelölt indul, a hat képviselői helyre pedig 27-en pályáznak. A választói névjegyékben csaknem 1700-an szerepelnek - közölte az MTI nyomán az atv.hu

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés