Hirdetés

Rendkívüli: Tovább szűkíti a kormány a 480 forintos kedvezményt

Morvay Péter portré Morvay Péter

Gulyás Gergely a rendkívüli kormányinfón közölte, hogy ezentúl a céges autókra nem vonatkozik a kedvezményes üzemanyagár.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: a 480 forintos garantált árat a magántulajdonú gépjárművekre, mezőgazdasági járművekre és a taxikra tartják fent, a háború és a szankciók ugyanis lehetetlen helyzetet teremtettek az ellátásban.

Gulyás Gergely elmondta, 

a háború és a szankciók lehetetlen helyzetet teremtettek az ellátásban. 

„Senki sem tudja garantálni, hogy a kőolaj ellátás biztosított lesz az őszi hónapokban. A stratégiai készlet egy részét feloldják, nagyjából az egynegyedét, ez a hazai készletek egy részének fedezésére elegendő, a többit importból kell fedezni”.

A kormány ezért úgy döntött, hogy a 480 forintos garantált árat a magántulajdonú gépjárművekre, mezőgazdasági járművekre és a taxikra tartják fent. Az erről szóló rendelet még ma megjelenik.

A 7,5 tonnát meghaladó gépkocsik, a külföldi rendszámú járművek, és a taxikon kívül a nem természetes személyek által karbantartott autókba vásárolt benzin és gázolaj a piaci áron vásárolható. Ilyen például a kannába vásárolt üzemanyag és a céges autók is.

Egy mai korábbi rendkívüli közleményében Varga Mihály pénzügyminiszter adókönnyítést jelentett be magyarországi cégek számára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés