Hirdetés

Rendkívüli döntést hozott Orbán Viktor: itt vannak a részletek

Nap Híre portré Nap Híre

A Magyar Közlöny legfrissebb számából derült ki, hogy az Orbán Viktor által beterjesztett kormányhatározat szerint a miniszterelnök egy Nevelésügyi Kormánybizottság felállításáról döntött - szúrta ki az Index.

A kormánybizottság feladata lesz a magyar állam által a gyermekek hároméves korától nyújtott, a gyermekek nevelését célzó, a kormányzaton belül több miniszter irányítása alá tartozó szervezetrendszeren keresztül szervezett, működtetett és ellátott szolgáltatás nyomon követése, figyelemmel kísérése, illetve az ezzel összefüggésben felmerülő kormányzati feladatok összehangolása.

A Nevelésügyi Kormánybizottság elnöke a miniszterelnök, Orbán Viktor, tagjai továbbá Pintér Sándor belügyminiszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy az Orbán-kormány ledobta a bombát, és bejelentették, hogy januártól új minisztérium jön létre. "2024. január 1. napjától Magyarország minisztériumainak felsorolása kiegészül a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal" - olvasható a parlament honlapján. Az is kiderült, hogy az új tárcát Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter fogja vezetni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés