Hirdetés

Itt a kormány rendkívüli bejelentése

Garai Kitti portré Garai Kitti

Szombaton Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Kormányinfót tartanak, melyen beszámolnak a kormány legújabb döntéseiről.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a kormány a szerdai kormányülésen foglalkozott a háború kérdésével, a gazdaság ügyeivel, valamint gyermekvédelmi kérdésekkel is. 

Kell-e változtatni a magyar állásponton?

Hivatkozás másolása

"Azt látjuk, Európa sodródik a háború felé, ezért Magyarországra is egyre nagyobb nemzetközi nyomás nehezedik" - mondta, hozzátéve, hogy a kormány álláspontja szerint a magyar érdek változatlan: "kimaradni a háborúból."

"Fegyvereket nem szállítunk, és sürgetjük a mielőbbi tűzszünetet és a béketárgyalásokat a felek között" - mondta Gulyás, majd kiemelte: a háborúért a felelősség továbbra is Oroszországot terheli, és Magyarország továbbra is segíti Ukrajnát anyagilag és humanitárius eszközökkel is.

Gulyás Gergely a gazdasági helyzetről jó híreket közölt

Hivatkozás másolása

A miniszter elmondta, a legújabb adatok szerint 4,7 millióan dolgoznak Magyarországon, ami azt jelenti, hogy 46 ezerrel többen, mint egy évvel ezelőtt. Mint mondta, ez megmutatja a magyar gazdaság erejét. 

Elmondta azt is, hogy a kormány továbbra megvédi a magyar családokat és a nyugdíjasokat azzal, hogy fenntartja a rezsicsökkentést.

Gulyás Gergely bejelentette: a választási évben a költségvetési hiányt sikerült csökkenteni, és idén is az a cél, hogy a 3,9 százalékos hiánycélt betartsák. Hozzátette, idén még biztosan fenntartják az extraprofitadót, de a kormány kész tárgyalni a nagy cégekkel a befizetés módjáról.

A kormány számára kiemelten fontos a gyermekvédelem

Hivatkozás másolása

Gulyás Gergely a gyermekvédelem kapcsán elmondta, nem maradhat következmények nélkül egy olyan ügy sem, mint az óbudai eset. "Aki egy 14-15 éves fiatallal ilyet tesz, egyértelműen pedofil és a lehető legsúlyosabb büntetéssel kell szembenéznie” – hangsúlyozta a miniszter, aki beszámolt arról, hogy a tankerület volt vezetője kapott bejelentést az ügyben szereplő férfivel kapcsolatban egy korábbi fesztivállal összefüggésben is. Gulyás Gergely szerint elfogadhatatlan, hogy  korábban nem indult semmilyen vizsgálat, és hozzátette, hogy a tankerületi vezetőt azóta elbocsájtották.  

Mint mondta, a gyermekvédelmi törvényeket és a büntetőjogi szabályozásokat át kell tekinteni.

Cikkünket frissítjük. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés