Hirdetés

Rendkívüli hír: van az országban valaki, aki sajnálja L. Simon László kirúgását

Nap Híre portré Nap Híre

Vitézy Dávid nagyon sajnálja, hogy kirúgták L. Simon Lászlót. 

Ahogy korábban a Naphire.hu is beszámolt róla, Csák János kulturális és innovációs miniszter elbocsájtotta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját. A miniszter kifejtette, hogy "a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette". L. Simon egy sajtónyilatkozatot adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben azt írja, Csák János hétfő reggel közölte vele, hogy felmenti a múzeum főigazgatói pozíciójából, mert álláspontja szerint szabotálta a gyermekvédelmi törvényt. Majd úgy folytatta:

"A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg" - írta L. Simon.

Szerinte ezt maga minisztérium is elismerte korábbi levelében, amelyben azt írták, álláspontjuk szerint szándékos jogsértésre utaló körülmény a Magyar Nemzeti Múzeum részéről nem merül fel.

"A minisztériumi közleményben foglaltakkal ellentétben a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartottuk, a 18 év alatti korlátozást bevezettük és erről a fenntartót azonnal értesítettük. Négy gyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni"

- zárta bejegyzését.  

L. Simon László bejegyzéséhez már több százan hozzászóltak, köztük van Vitézy Dávid is, aki nagyon sajnálja L. Simon kirúgását. 

Nincs jó múzeum és nincs jó kiállítás múzeumi integritás nélkül. Nagyon sajnálom, sok erőt kívánok a folytatáshoz!

- vette észre Vitézy Dávid kommentjét a szeretlekmagyarorszag.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés