Hirdetés

Rendkívüli: fegyvereket és robbanószereket találtak egy rózsahegyi műhelyben

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Elképesztő dolgokra bukkantak a hatóságok egy műhelyben: fegyverek, lőszerek és robbanóanyagok is előkerültek.

A magyar és a szlovák rendőrök ismét felszámoltak egy fegyverraktárat, ezúttal Szlovákiában: egy rózsahegyi (Ruzomberok) műhelyben tucatnyi fegyvert, mintegy 70 fegyveralkatrészt és több gránátot foglaltak le - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A KR NNI és a NAKA közös felderítésének eredményeként a szlovák és a magyar nyomozóknak sikerült egy négytagú szlovák bandát beazonosítaniuk, amelyet fegyverek illegális átalakításával hoztak összefüggésbe. A csapat egyik tagja egy másik ügy miatt már három éve jogerős szabadságvesztését tölti a zselizi büntetés-végrehajtási intézetben, három társán pedig összehangolt nemzetközi akcióban április 19-én ütöttek rajta, több mint száz rendőr részvételével. Egyszerre három helyszínen csaptak le Szlovákiában: Nagyszombaton, Nyitrabányán és Rózsahegyen. A nyomozók a három férfi lakásán házkutatásokat tartottak, ezt követőn hallgatták ki őket.

Az akció csúcspontja egy szlovák férfi elfogása volt: egy eredetileg esztergályos műhelyként funkcionáló kétszintes épületben lakott Rózsahegyen, amelynek egy részét lakóhellyé alakította át. A férfi társaival közösen ott raktározhatta az általuk megvásárolt hatástalan fegyvereket, majd azokat ott alakíthatták át újra éles lőfegyverré.

A műhelyben a nyomozók 14 fegyvert, körülbelül 2000 különböző kaliberű lőszert, csaknem 70 pisztoly- és gépkarabélytárat, gránátot és saját gyártású hangtompítót foglaltak le. A férfi a szlovák büntetőeljárásban vizsgálati fogságba került, míg két társa szabadlábon védekezik - áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés