Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett a magyar kormány

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Megszólalt a magyar kormány a benzinárstopról, illetve az üzemanyagellátásról. A közleményben a Kormányzati Tájékoztatási Központ kiemelte: a kormány biztosítja az ország működéséhez szükséges forrásokat, az üzemanyag- és energiaárak működését pedig nemcsak a háború, hanem Brüsszel szankciói is fokozzák. Leszögezték továbbá azt is, hogy a kormány maradéktalanul biztosítja az ország működéséhez szükséges forrásokat.

A mentők és a tűzoltók helyzetéről is szóltak, ezzel kapcsolatban pedig úgy fogalmaztak, nem kell aggódniuk, mert a költségvetés biztosítani fogja számukra az üzemanyagár-emelkedésből fakadó többletköltségeiket. Biztosítottak mindenkit arról is, hogy folyamatosan elemzik az üzemanyag-ellátási helyzetet, így kellő időben tudnak dönteni az október 1-ig érvényben lévő benzinárstop ügyében.

Továbbá felhívták a figyelmet arra is, hogy a jelenlegi háborús és energia-veszélyhelyzetben különösen veszélyes a rémhírek terjesztése, ezért az álhírek terjesztőit a kormány minden esetben feljelenti - írja az Index.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés