Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett a magyar bank

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Erste Bank Hungary négynapos szünetre vonul december 1. 22 óra és december 4. 24.00 óra között, mivel változások lesznek a szolgáltatásaiban.

A pénzintézet tájékoztatása szerint a szünetre azért lesz szükség, mert december elsejével átveszi a Commerzbank Zrt. ügyfeleit, és emiatt a szolgáltatásaik csak korlátozottan lesznek elérhetőek. A Commerzbank Zrt. ügyfelei így már november utolsó napján is csak korlátozottan érhetnek el néhány szolgálatatást, és december második tudnak trankzakciókat végrehajtani. Ezt követően december 4-én éjfélig nem lesz az elektronikus csatornákat sem tudják majd elérni, illetve november 30-án délután hat óra után régi vállalati kártyáikat sem tudják majd használni.

A Commerzbank Zrt. ügyfeleinek új, Erste Bank Hungary-s vállalati kártyáit december 2-án a délutáni órákban aktiválják, azok ezt követően használhatóak lesznek vásárlásra és készpénzfelvételre is. A beérkező utalásokat az Erste Bank a szünnap idején is fogadja és jóváírja, azokat december 5-én láthatják majd az ügyfelek. 

Az Erste Bank fiókjai december 2-án, pénteken zárva tartanak, és a cég bankszünnapot tart az ezt követő hétvégén is. Az Erste Bank Hungary lakossági ügyfeleinél az online szolgáltatásokat ez nem érinti jelentősebben, egyebek között a nem azonnali és a csoportos átutalásoknál, a deviza-konverziók esetében számíthatnak a megszokottnál lassabb teljesülésre. A vállalati ügyfelek esetében a bankszünnapok idején az online csatornák sem lesznek elérhetőek, a kártyák azonban vásárlásra és készpénzfelvételre is használhatóak lesznek.

December 5-től a Commerzbank Zrt. egykori és az Erste Bank Hungary minden ügyfele korlátozások nélkül éri el az Erste Bank Hungary megszokott szolgáltatási kínálatát.

A bank azt javasolja vállalati ügyfeleinek, hogy a december elejére tervezett utalásoka december elsején 16.00 óráig indítsák el, hogy azok még aznap teljesüljenek - írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés