Hirdetés

Újabb korlátozásokat vezetett be a Shell: már csak ennyit tankolhat egy autós

Garai Kitti portré Garai Kitti

Nem csak a kis töltőállomásokon van baj, a Shell újabb korlátozásokat volt kénytelen bevezetni annak érdekében, hogy mindenkinek jusson üzemanyag. 

A Shell kutakok sem akadálymentes az üzemanyag-ellátás. Péntektől újabb korlátozásokat vezettek be: a 95-ös benzinból legfeljebb 20 ezer forintért, dízelből pedig legfeljebb 50 ezerért lehet tankolni alkalmanként. A 20 ezer forintos korlátot piaci áron számolják, ami azt jelenti, hogy a hatósági áras benzinból nagyjából 30 litert tudnak vásárolni az autósok.

De vannak olyan Shell kutak, ahol már kifogytak az üzemanyagból. A holtankoljak.hu szerint a nagy töltőállomásokra is csak korlátozottan szállít a Mol. "Ők havi bontásban kapnak üzemanyagot, és ha a havi kvóta elfogy, akkor nem kap a következő hónap elsejéig" - mondta az RTL Híradónak Bujdoso Eszter, a holtankoljak.hu tuladonosa.

A kis benzinkutak még nagyobb bajban vannak

Hivatkozás másolása

A hosszúhetényi AVIA benzinkútra a helyiek többnyire már csak kocsit mosni járnak, mert hatósági áron naponta összesen csak 120 liter üzemanyagot adnak el. "Most úgy tudjuk az ügyfeleinket hatósági áras termékekkel kiszolgálni, hogy egy tankolásra tíz litert tudunk kiadni mind a két termékből, de ebből összesen csak 60 litert tudunk adni délelőtt, és 60 litert délutánt" - mondta Sebők Róbert az AVIA tulajdonosa. 

Mint azt a Naphíre is megírta, a Mol pénteken értesítette a kis benzinkutakat, hogy a jövő héten sem tudnak nekik üzemanyagot szállítani. A Független Benzinkutak Szövetsége szerint más helyről nem tudnak olyan üzemanyagot vásárolni, amelyet hatósági áron értékesíthetnének. 

Így reagált a Mol

Hivatkozás másolása

A Mol az RTL Híradót arról tájékoztatta, hogy jelenleg a korlátozásokkal együtt is 15-20 százalékkal több üzemanyagot szállítanak a partnereiknek, mint amennyit normál időszakban értékesítettek. Ugyanakkor hozzátették, az ország ellátásának biztosítása érdekében már külföldről is vesznek üzemanyagot. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés